Geen geschikte professionals te vinden? ICQ Groep leidt ze zelf op

Hoe los je schaarste op als arbeidsbemiddelaar op een krappe arbeidsmarkt? Commercieel directeur Erik Mensinga van bemiddelaar en detacheerder ICQ zet volop in op ontwikkeling en scholing. Hij werkt ook samen met het UWV. “Vaak is de afstand tot de arbeidsmarkt veel kleiner dan werkgevers denken.”

ICQ bemiddelt al 10 jaar professionals in de ICT, consulting, finance en management. Het zijn drie domeinen waarin personeel schaars is, zeker als het gaat om experts. Voor ruim een derde van de bedrijven in de ICT-dienstverlening is personeelstekort een probleem, vertelt commercieel directeur Erik Mensinga van ICQ. “Een 100%-match is steeds mogelijker te vinden. Daarom spelen kosten en kwaliteit momenteel een minder belangrijker rol.”

Erik Mensinga van ICQ

50% heeft moeite freelancers te vinden’

Niet alleen in de ICT speelt dat. Volgens Mensinga heeft de helft van de opdrachtgevers moeite om geschikte freelancers te vinden. ICQ bemiddelt voornamelijk voor non-profits. “Zij hebben een behoorlijk omvangrijke en veelzijdige vraag naar tijdelijke specialisten”, vertelt Mensinga. “Dankzij de manier waarop wij ons flexhuis hebben ingericht, kunnen we snel mensen leveren die passen bij de opdracht.”

Op zoek naar potentie

Hoe dan? Volgens Mensinga is het belangrijk om in te zetten op ontwikkelingspotentieel. “Dat betekent actief op zoek gaan naar een kandidaat die op het moment van inzet nog niet aan alle functie-eisen voldoet, maar wel talent heeft. Met opleiding en goede begeleiding kan de professional al snel wél aan de verwachtingen voldoen.”

ICQ besteedt daarom veel aandacht aan scholing en ontwikkeling van professionals. Sinds vorig jaar april gaat het bedrijf nog een stapje verder met ICQ-Talent Profs. Onder die noemer werkt ICQ samen met onder andere UWV om mensen met die enige afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, te bemiddelen naar arbeidsplaatsen. Mensinga: “Dit is een minder zichtbare groep mensen, die naar onze ervaring verrassend veel potentie en talent heeft.”

Afstand is minder groot dan gedacht’

Mensinga vertelt dat een groot deel van dit talent een specialisatie heeft op het gebied van ICT of Finance. “Vaak is de daadwerkelijke afstand tot de arbeidsmarkt veel kleiner dan de werkgevers denken”, zegt Mensinga. “Soms zijn mensen er een lange tijd tussenuit geweest. Bijvoorbeeld door ziekte, mantelzorg of andere privéomstandigheden. Met de juiste aandacht, begeleiding en bijscholingzullen zij waardevolle en uitstekend inzetbare ICT- en finance-consultants worden.”

Een voorbeeld is Edward Preger, nu algemeen directeur van ICQ Talent Profs. Preger was manager in de medische sector op het snijvlak met ICT. Na een reorganisatie behoorde hij naar eigen zeggen ineens tot ‘het leger der werkzoekenden’. “Ondanks alle kennis en ervaring die ik bezit, bleek het moeilijk om aan een nieuwe job te komen”, vertelt hij. “Het werd niet zo gezegd, maar mijn leeftijd speelde een belangrijke rol.”

Bij ICQ was leeftijd juist geen probleem. “Onze gemiddelde leeftijd is sowieso wat hoger dan bij andere ondernemingen in onze sector”, vertelt Mensinga. “Niet alleen in het managementteam, maar ook bij de recruiters. Wij bemiddelen veelal senior professionals en dat vraagt volgens ons ook wat meer ervaring.”

Meer nieuwe takken

Dat betekent overigens niet dat er geen aandacht is voor jonge mensen. ICQ bouwt op dit moment aan een heel nieuw label speciaal voor jong professionals. “Zij zijn tenslotte de toekomst”, zegt Mensinga.

Tot slot heeft ICQ een eigen, vast team van ICT-specialisten die het bedrijf bij opdrachtgevers plaatst. Enerzijds vanwege risicospreiding, anderzijds omdat opdrachtevers vaker vragen om resultaatverplichting voor de end-to-end-uitvoering van opdrachten en projecten. “Dat kunnen we op deze manier bieden. Hiervoor hebben we een aparte tak opgericht met de naam ICQ-ICT Profs.”

ICQ als lid van Bovib

Het bedrijf is dus volop in ontwikkeling. Het lidmaatschap van Bovib helpt daarbij, vindt Mensinga. “Het platform sluit aan bij onze kernactiviteiten, het bemiddelen van professionals”, zegt hij.

ICQ is nagenoeg sinds het begin lid. “De organisatie volgde als geen ander de ontwikkelingen rondom wetgeving en voerde prima lobby in Den Haag. Bovib is voor ons een belangrijke bron van informatie over de wet DBA, AVG, WAB en andere actuele thema’s. En ICQ Groep is naast NEN4100, ISO 9001 en 14.001 ook Bovib gecertificeerd.”

Delen:
Show Comments

Comments are closed.