Michel van Hoeij is de nieuwe secretaris

Tijdens de eerste ledenvergadering van 2020 is Michel van Hoeij van Driessen Groep benoemd tot secretaris. Van Hoeij is lid van het eerste uur en heeft veel zin in zijn nieuwe rol.

“Tot nu toe was ik meer op de achtergrond aanwezig, maar ik ben wel sinds de eerste vergadering betrokken bij de branchevereniging”, vertelt Van Hoeij. “Toen Bovib nog geen Bovib heette.”

Hij weet dus precies wat er speelt in de vereniging. Het bestuur vroeg hem of hij de secretarisrol wilde oppakken. Die werd voorheen vervuld door Frederieke Schmidt Crans, die sinds een paar maanden voorzitter is van Bovib.

“Ik heb ja gezegd, omdat het me een zeer interessante rol lijkt”, vertelt de nieuwe secretaris. “Ik heb zin om hier nieuwe ervaring in op te doen. Ik zal in elk geval nog meer meedenken, helpen lijnen uitzetten en afspraken vastleggen.”

Ontwikkelen op basis van verandering

Van Hoeij is directeur Business Development bij Driessen Groep. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij Adecco, waar hij zich vooral bezighield met uitzendkrachten. In 2008 maakte hij de overstap naar Driessen en ontwikkelde zich daar op het gebied van payrolling, contractmanagement, zzp-bemiddeling en regie op inhuurvraagstukken

“In mijn huidige rol bij Driessen ben ik voortdurend bezig met het doorontwikkelen van onze dienstverlening”, vertelt hij. “Dat doe ik op basis van veranderingen in de markt, klantbehoefte en wetgeving.”

Waar hebben klanten nu vooral behoefte aan? “We merken dat klanten al die terminologie rondom inhuur maar lastig vinden. Msp, broker, master vendor: het wordt allemaal door elkaar gebruikt. Wij proberen klanten duidelijk te maken wat de verschillen zijn en hoe ze vanuit hun eigen behoefte de juiste dienstverlening kunnen selecteren.”

Invloed van wetgeving

Driessen Groep houdt zich bezig met alles op het gebied van mens en werk in de publieke sector, vertelt hij. “Van uitzend tot payroll, van bemiddeling tot brokerschap. Eigenlijk zal alle wetgeving rondom arbeid ons raken of bezighouden. Daarom willen we aangesloten blijven op de ontwikkelingen en invloed uitoefenen. Lid zijn van Bovib is dus belangrijk voor ons.”

Welke rol ziet hij voor de branchevereniging? “Ik vind het heel mooi hoe wij ons als flexlandschap in korte tijd hebben verenigd. Bovib is de ideale partij om de belangen van verschillende partijen te behartigen. Niet alleen van msp’s, intermediairs en brokers, ook van de zelfstandig professionals.”

Delen:
Show Comments

Comments are closed.