Overleg op ministerie SZW bij Minister Koolmees en Staatssecretaris Snel

Maandag 9 april had de Bovib een constructief gesprek met minister Koolmees (SZW) en staatssecretaris Snel (Financiën) over de oplossing voor de Wet DBA en de zzp-problematiek. Aanleiding van het gesprek was de kick-off bijeenkomst van 24 januari jl. met veldpartijen over een werkbare oplossing. Op basis van deze bijeenkomst heeft de Bovib met een aantal partijen gezamenlijk het initiatief genomen om een voorstel te doen aan het kabinet. Als ondertekenaars werden alle partijen uitgenodigd om de door ons opgestelde oplossingsrichting te bespreken. Hierop zijn Zelfstandigen Bouw, ONL en de Bovib ingegaan.

 

Tijdens het gesprek werden vertegenwoordigers van de partijen uitgebreid bevraagd door beide bewindslieden, waarbij de nadruk lag op de beantwoording van de volgende punten:

  • Zowel voor opdrachtgevers als zelfstandigen is het van belang dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de Wet DBA en de kwalificatie van arbeidsrelaties. Ons voorstel is duidelijkheid te brengen door objectieve criteria;
  • Op lange termijn moet er een structurele regeling komen voor een ondernemersovereenkomst met wettelijke basis. Daarbij is het van belang dat de werkbaarheid in diverse branches getoetst wordt, voordat de regeling daadwerkelijk wordt ingevoerd;
  • De ontwikkeling van ondernemerschap op financiering zelfstandigenaftrek en draagvlak sociale stelsel.

 

Zelfstandigen Bouw, ONL en de Bovib hebben aangegeven meer dan bereid te zijn beide ministeries te ondersteunen in verdere uitwerking van bovengenoemde punten.

Delen:
Show Comments

Comments are closed.