Penningmeester Erwin van Hattem herkozen en werkgroepen presenteren plannen voor 2021

Erwin van Hattem van Harvey Nash is unaniem herkozen als penningmeester. Dat gebeurde tijdens de digitale ledenvergadering van Bovib op 7 december. Tijdens die vergadering kwamen ook de werkgroepen Lobby, Communicatie, Leden en Kwaliteit aan het woord over voortgang en ambities voor 2021.

Van Hattem zet zich graag nog een tweede termijn is als beheerder van de financiën. Tijdens de ledenvergadering stemden de aanwezige Bovib-leden daar unaniem mee in. In diezelfde digitale bijeenkomst presenteerde Van Hattem de jaarrekening en de begroting voor volgend jaar. Ook die zijn goedgekeurd door de aanwezige 19 Bovib-leden. De contributie blijf ongewijzigd in 2021.

Werkgroep Lobby praat door over webmodule

Voorzitter Frederieke Schmidt Crans gaf een update over de activiteiten van de werkgroep Lobby. Onlangs hebben we samen met Boris Emmerig (Holla Advocaten) een position paper opgemaakt en verstuurd naar Bovib-leden, Tweede Kamerleden en ministeries. Ons advies: vereenvoudig de webmodule en bescherm zzp’ers via de Waadi (Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs).

Dat leidt dat tot meer duidelijkheid rondom zzp’ers en uiteindelijk tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt, adviseerden we de Kamer. Inmiddels is bekend dat ze dat advies helaas niet ter harte hebben genomen. Schmidt Crans: “Maar we zijn uitgenodigd om verder te praten over de webmodule. Dat doen we graag.”

Intermediair en politiek

De voorzitter benadrukt dat het debat over de reactie van Wouter Koolmees (Sociale Zaken) op het rapport van de Commissie Borstlap nog niet gepland staat.

“De wens was om dat voor het kerstreces te plannen, maar het is afwachten of dat lukt”, zegt ze. “Eén ding is wel duidelijk, namelijk dat intermediaire rol volop aandacht krijgt in volgende kabinetsperiode. Dat beseffen ook andere brancheorganisaties zoals NBBU, I-ZO en VZN zich. Samen met hen willen we één geluid laten horen aan het kabinet. Bewindslieden moeten zich bewust worden van onze toegevoegde waarde en inzien wat wij doen om regulering goed vorm te geven.”

Contentregieplan en nieuwe website

Arno Pronk presenteerde tijdens de vergadering de plannen van werkgroep Communicatie. Samen met Christoph van der Stelt, Anneli Schenkel en Albert Allmers ondertsteunt deze werkgroep de andere bestuursleden met hun events en activiteten. Op dit moment werken ze met partner ZiPconomy aan het contentregieplan 2021.

Verder krijgt Bovib.nl binnenkort een make-over. We gaan gebruik maken van Congressus.nl, een platform dat we ook kunnen gebruiken voor onze interne communicatie, ledenadministratie en financiën.

Werkgroep Leden flink op weg

De werkgroep Leden voert momenteel gesprekken met vier potentiële nieuwe leden en bezig is met een update van het informatiepakket ‘Waarom lid worden van Bovib?’. De groep werkt daarbij nauw samen met de werkgroep Communicatie. Ledenwerving is bijvoorbeeld ook onderdeel van het contentregieplan.

Verder heeft de werkgroep een targetlist opgesteld met potentiële leden. Ze vragen iedereen om mee te denken en zijn netwerk in te zetten. Want hoe meer leden, hoe krachtiger ons geluid.

Opleiding Inhuurconsultant en Keurmerk

“Ook onze werkgroep is druk bezig, onder andere met de opleiding Inhuurconsultant”, vertelt Patricia Boer, kartrekker van de werkgroep Kwaliteit. “Zo houden we een evaluatie met de trainers en willen we zorgen dat de invulling van de trainingsdagen beter aansluit bij het niveau van de deelnemers.”

Verder verschijnt er komende week een artikel op ZiPconomy waarmee de groep het Keurmerk in de schijnwerpers zet. “Ik merk dat zowel leden als niet-leden ons steeds vaker weten te vinden met vragen over het keurmerk”, zegt Boer. “Dat is erg positief, blijf dit doen! We zijn er voor jullie.”

Geweldige prestaties van de werkgroepen

Voorzitter Schmidt Crans is heel blij met de voortgang van de werkgroepen. Ze benadrukt dat deze uitbreiding van het bestuur vorig jaar nog een doel was. “In coronatijd kreeg het een andere vorm, maar dat heeft niet afgedaan aan het effect,” zegt ze. “Ik ben echt heel blij om te zien hoe actief de werkgroepen zijn. De leden nemen het heel serieus, dat is geweldig. We zijn nog lang niet klaar, dus houdt die drive vast.”

Ook hoop ze dat we in 2021 weer bij elkaar kunnen komen. “Ik wil iedereen bedanken voor de inzet dit jaar”, zegt de voorzitter. “En laat het alsjeblieft weten als je iets wilt delen of wilt meedoen aan een werkgroep. We zijn er voor jullie. Alle input is en blijft welkom. Hopelijk tot heel binnenkort in het nieuwe jaar!”

Delen:
Show Comments

Comments are closed.