Saskia Kapper (Hero Interim Professionals): “Een kandidaat moet passen binnen de subcultuur van de opdrachtgever”

Bovib-lid Hero Interim Professionals wint voor het vijfde jaar op rij de FD Gazelle Award. Waar komt die sterke groei vandaan? CCO Saskia Kapper over strategieën, kennis delen en proactief zijn.

Hero Interim Professionals is ook in 2019 één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Voor de vijfde keer op rij neemt het bedrijf een Gazelle Award in ontvangst, een prestigieuze ondernemersprijs van Het Financieele Dagblad.

“We zijn een groeibedrijf en dat komt volgens mij doordat we voorop de bok zitten”, zegt CCO Saskia Kapper.

Saskia Kapper, CCO van Bovib-lid Hero Interim Professionals.

Binding door onderzoek

Hero Interim Professionals begon zo’n 12,5 jaar geleden als intermediair voor senior IT-professionals. Die waren toen ook al schaars, maar Hero wist ze te vinden voor klanten. “En nog steeds”, zegt de CCO. “Dat komt denk ik omdat we zo proactief werken. We willen continu weten waar onze doelgroep behoefte aan heeft. We doen onderzoek, delen kennis en zorgen bovendien dat we bestaande contacten aan ons binden.”

Hero matcht de zelfstandig professionals niet alleen op kennis en kunde, maar ook op karakter. “Het is belangrijk dat iemand past binnen de subcultuur van een opdrachtgever”, legt ze uit. “Dan heb ik het niet alleen over de overkoepelende bedrijfscultuur, maar de cultuur binnen het team.”

De intermediair houdt ook in de gaten of het goed gaat tijdens de opdracht. “We doen online checks en houden elke 6 tot 9 weken gesprekken. Met zowel de inhurende manager, als de zzp’er. Zo zorgen we dat zij zich vertrouwd voelen bij ons en ontdekken we op tijd behoeftes.”

Zzp’er binden klinkt als contradictie’

Hero biedt zzp’ers coaches, cursussen en zelfs teambuildingactiviteiten, zoals squash clinics. “Een zzp’er binden klinkt als een contradictie”, zegt Kapper. “Maar in onze ervaring willen zzp’ers enerzijds zoveel mogelijk zelfstandig zijn, maar ook de mogelijkheid hebben om ‘erbij te horen’. We bieden mogelijkheden om te ontwikkelen en te netwerken. En dat wordt gewaardeerd.”

Dat Hero zorgt voor bijscholing en teambuilding, heeft ook voordelen voor de opdrachtgever. Die wil zzp’ers misschien wel betrekken en bijscholen, maar is bang dat de Belastingdienst dit ziet als aanwijzing voor schijnzelfstandigheid.

Kapper: “We zijn goed op de hoogte van de huidige wetgeving en ontwikkelingen rondom de Wet DBA. Zo blijven we compliant en kunnen we meedenken over oplossingen met klanten.”

Vierde generatie werkenden

Hero Interim Professionals deed onlangs nog onderzoek samen met flex- en arbeidsmarktstrateeg Wim Davidse. Davidse onderzocht de wensen en behoeftes van de nieuwe generatie werkenden.

Het is namelijk nogal relevant voor Hero en zijn opdrachtgevers om te weten hoe zij ook in de toekomst interessant kunnen zijn voor professionals. “De nieuwe generatie staat anders in het leven”, zegt Kapper. “Het draait meer om tijd, dan om geld. Tijd is een schaars goed, dus ze waarderen het heel erg als je als werkgever mogelijkheden biedt om te leren. De nieuwe generatie wil uitdaging en oprecht van waarde zijn voor een organisatie of project.”

Wat maakt Hero anders?

“We delen ook kennis met de klanten voor wie we alleen de brokerrol vervullen”, zegt Kapper. Hero werkt namelijk soms ook als contractbeheerder. Omdat het bedrijf oorspronkelijk intermediair is, gaan ze net iets verder in die dienstverlening dan andere contractbeheerders.

“We geven bijvoorbeeld uitgebreide rapportages over tevredenheid en werkdruk”, zegt de CCO. “Dat we nu ook de rol van contractbeheerder vervullen, komt doordat onze klanten daar steeds vaker om vroegen. Als zo’n klant zelf kandidaten had gevonden, wilden zij die laten contracteren door Hero, net als de rest van de pool. Dat kunnen wij nu ook regelen.”

Optrekken met branchegenoten

Kapper is sinds begin dit jaar CCO bij Hero en werkt inmiddels zo’n 7 jaar bij het bedrijf. Zij is de laatste 3,5 jaar actief betrokken bij Bovib. “Het is positief om als branchegenoten een joint venture te hebben. We lopen allemaal tegen dezelfde problemen aan en komen elkaar toch regelmatig tegen. Waarom zou je dan niet samen optrekken?”

Een brancheorganisatie biedt echt meerwaarde voor intermediairs en brokers, vindt ze. “Vooral als het gaat om kwaliteit. Wat mij betreft is het Bovib-keurmerk een voorwaarde als je serieus genomen wilt worden in de branche. Daarnaast is het fijn om als branche kennis te delen. Daar houden wij bij Hero sowieso erg van.”

Delen:
Show Comments

Comments are closed.