Wouter Waaijenberg: ‘Nederlandse MSP-dienstverleners zetten grote stappen’

Amerika loopt voorop als het gaat om MSP-dienstverlening, maar Nederlandse partijen zetten grote stappen. Dat zegt Wouter Waaijenberg, voorzitter van de MSP-cirkel van de Bovib, in een interview met ZiPconomy. ‘We slagen erin de plek in te nemen van adviseur.’

In een artikel op ZiPconomy omschrijft Tom Verhoeven van MSP-dienstverlener AgileOne de verschillen tussen de Amerikaanse en Nederlandse flexmarkt. Ook Wouter Waaijenberg, voorzitter van de MSP-cirkel van de Bovib en directeur bij MSP-dienstverlener Staffing MS, deelt zijn visie op dit vraagstuk.

Waaijenberg legt uit dat we in Nederland meer diverse vormen van inhuurdienstverlening kennen dan in Amerika. “Met sourcing, zonder sourcing. met contractmanagement, zonder contractmanagement”, somt hij op. “Op basis van tussenkomst (intermediair) of bemiddeling (agent-model). En dan kennen we nog het Dynamisch Aankoop Systeem voor (semi-)overheid. De meeste MSP-dienstverleners in Nederland sluiten aan op deze diversiteit aan behoeften van opdrachtgevers.”

‘Opvallend tempo’

Amerika mag dan voorop lopen in de volwassenheid van MSP-dienstverlening, dat neemt niet weg dat in Nederland ook grote stappen gezet worden door van oorsprong Nederlandse dienstverleners, zegt Waaijenberg. Wat in Amerika een vast onderdeel is van MSP, wordt dat volgens hem ook steeds meer in Nederland. Zo noemt hij bijvoorbeeld het beheer van Statement of Work en projecten en diensten op basis van resultaat.

Waaijenberg: “Het tempo waarin we in Nederland steeds beter data inzetten om inhuur te professionaliseren, is opvallend. Betrouwbare benchmarks zijn tegenwoordig goed te maken. Schaarste is goed vooraf in te schatten. Daardoor slagen we erin de plek in te nemen van adviseur, richtinggevend aan het strategisch personeelsbeleid van opdrachtgevers.”

Lees het volledige artikel.

Delen:
Show Comments

Comments are closed.