Zzp-bemiddelaars onder vuur, Bovib bijt van zich af op Flexmarkt.nl

Na een kritisch artikel in het Financieele Dagblad (FD) willen verschillende partijen in de Tweede Kamer tekst en uitleg van minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), over de opkomst van intermediairs en brokers. Bestuurslid Frederieke Schmidt Crans reageert op Flexmarkt op de gebeurtenissen en onderstreept de toegevoegde waarde van zzp-bemiddeling.

In het FD zei Denis Maessen van Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO), dat de toegevoegde waarde van flexbemiddelaars ‘veelal nul’ is. “De partijen voelen geen enkele maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Frederieke Schmidt Crans is het absoluut oneens met Maessen. “Wij zijn wel maatschappelijk verantwoord bezig en bieden wel degelijk toegevoegde waarde. Wij zien een toenemende behoefte aan hulp bij inhuur bij organisaties. Organisaties willen ontzorgd worden, zeker nu wet- en regelgeving steeds complexer wordt, vastlegging (contractvormen) belangrijker en al het werk rondom inhuur arbeidsintensiever.”

Schmidt Crans ziet het belang van zzp-bemiddeling alleen maar groeien. “De behoefte aan flex (in welke vorm dan ook) groeit. Onze functie is het ontsluiten van de versnipperde markt. Want naast administratie, contracten verzorgen en betaling, brengen wij vraag en aanbod samen. Onze toegevoegde waarde voor organisaties is daarbij snelheid, kwaliteit en volume.”

Het FD beschrijft ook dat tarieven en marges van grote flexbedrijven als Headfirst Group, Brainnet Groep en TCP Solutions onder druk staan. En dat dit ten koste gaat van de zzp’er.

Dat laatste herkent Schmidt Crans niet. Volgens haar lopen zzp’ers geen risico op financiële problemen. Maar dat tarieven onder druk staan, merkt zij ook.

Schmidt Crans: “We moeten als branche zeggen: tot hier en niet verder. Het is niet de bedoeling dat een klant denkt alles over de schutting te kunnen gooien, zonder hierover goede afspraken te maken. Wij moeten als branche richting opdrachtgevers duidelijk maken dat als zij willen dat wij alles van A tot Z voor hen regelen, dat zij daar dan ook voor moeten betalen.”

Lees het volledige artikel op Flexmarkt.

Delen:
Show Comments

Comments are closed.