Nieuwsberichten

'2023 politiek jaar van beraad en (on)duidelijkheid'

'2023 politiek jaar van beraad en (on)duidelijkheid'

In een artikel op ZiPconomy blikt Sem Overduin blikt namens Bovib vooruit op het politiek jaar rond zzp en inhuur. Dit doet hij samen met negen anderen.

Eind 2022 onthulde minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) haar plannen voor de hervorming van de arbeidsmarkt en het zzp-dossier. Wat voor gevolgen zullen die hebben voor de (flexibele) arbeidsmarkt in 2023? Op ZiPconomy wagen tien ‘stakeholders’ zich aan een voorspelling. Namens Bovib sprak onze politieke deskundige Sem Overduin:

"Tot 15 maart zal men in politiek Den Haag druk bezig zijn met de Provinciale Statenverkiezingen. Logischerwijs wordt dit een belangrijk moment voor de onderlinge machtsverhoudingen in Den Haag. Het CDA dat wellicht gedecimeerd wordt en een coalitie die nóg minder zetels heeft in de Eerste Kamer? Dit zal serieuze gevolgen hebben voor de slagkracht van het huidige kabinet.

"Los van de verkiezingsuitslag heeft de Kamerbrief van 16 december 2022 voor beweging gezorgd. In 2023 zal er veel onderhandeld en gedebatteerd worden over de uitwerking van al die plannen. De Bovib moet aan de juiste tafels zitten om input te leveren.

"Opdrachtgevers zullen zich achter de oren krabben en afvragen wat er wel en vooral ook niet mag met betrekking tot het inhuren van zzp’ers. Onze leden zullen dan ook veel vragen krijgen. De Bovib moet constant de vertaalslag maken tussen de Haagse werkelijkheid en de realiteit op de werkvloer. Een kans voor de intermediaire branche om zich verder te ontwikkelen en als professionele gesprekspartner op te treden richting Den Haag en onze opdrachtgevers."

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen