Opleiding Inhuurconsultant

Wat doet een inhuurconsultant? 

Een inhuurconsultant is iemand die binnen de organisatie de regie heeft over het inhuurproces. Je bent de verbindende schakel in de inhuurketen en bewaakt de kwaliteit van dienstverlening van de intermediair. 

Als inhuurconsultant moet je over kennis van de actuele wet- en regelgeving beschikken. Daarnaast is het een rol waarbij communicatie enorm belangrijk is. Jij zit namelijk midden tussen de verschillende belangen van de leverancier, HR, Inkoop en de inhurende manager (lijnmanager). Jij bent de inhuurregisseur die ervoor zorgt dat de belangen op elkaar afgestemd worden. Met als einddoel dat er een optimale samenwerking is tussen de opdrachtgever en de leverancier. 

Het is een vrij nieuwe rol en daarom verschilt de terminologie en de invulling van de rol. Daar willen wij als branchevereniging iets aan doen. Zo is deze opleiding ontstaan. 

thisisengineering-raeng-h6gCRTCxM7o-unsplash.jpgInhoud 

De opleiding bestaat uit drie dagen met elk hun eigen onderdeel. Het programma kent een afwisseling van kennisoverdracht, het bespreken van actuele voorbeelden en het inbrengen van de eigen situatie om de theoretische kennis zo toepasbaar mogelijk te houden. 
Elke dag begint met theorie en in de middag wordt de vertaling gemaakt naar de praktijk aan de hand van (zelf ingebrachte) casussen.

  • Dag 1: Speeldveld, inhuurketen en wet- en regelgeving 

Aandacht voor het in beeld brengen van de inhuurketen en verschillende inhuurvarianten met bijbehorende wet- en regelgeving. Hierbij wordt ook gekeken naar welke stakeholders en risico’s er zijn. Hoe worden deze risico’s geborgd en wat vraagt dit van de inhuurconsultant?

  • Dag 2: Contract- en verandermanagement 

​Aandacht voor contract- en verandermanagement. Er wordt gekeken naar de rol en de positie van de inhuurconsultant in het proces en hoe om te gaan met KPI’s. Daarnaast wordt er een koppeling gemaakt met het geleerde van dag 1. 

  • Dag 3: Communicatieve vaardigheden

Het doel van dag 3 is het verbeteren van de eigen communicatieve vaardigheden in het werkveld. Er is aandacht voor het wegnemen van weerstand en inzicht krijgen in karaktertypen. Dit wordt onder meer getraind door rollenspellen. Uiteindelijk kan het geleerde van dag 1 en 2 toegepast worden in het eigen werkveld. 

In het kort

Duur: 3 dagen
Start: Mei (10, 17 en 24 mei)
September (20 en 27 september, 3 oktober) 
Locatie: Dynahouse, Fultonbaan 6, 3439 NE Nieuwegein
Tijden: 10.00 – 15.00
Prijs: € 1.315,-- 
Beschikbare plaatsen: 12 deelnemers
Contact: secretariaat@bovib.nl
Wegens te weinig aanmeldingen is de cursus van maart opgeschoven

Direct inschrijven >>Doelgroep

Deze opleiding is interessant voor een ieder die zich dagelijks bezighoudt met het operationele inhuurproces en hiermee direct in contact staat met klant en/of leverancier. De doelgroep is divers en varieert van contractmanagers, accountmanagers, recruiters, inhouse-consultants, HR-professionals tot relatiemanagers. Omdat het voor de opleiding belangrijk is dat je enige voorkennis meebrengt, heb je minimaal 6 maanden maar bij voorkeur twee tot drie jaar relevante ervaring. 

Een aparte opleiding voor startende inhuurconsultants wordt in 2024 ontwikkeld en zal in de loop van het jaar worden aangeboden. 

inhuurconsultants.jpgResultaat na de opleiding

Wat levert deelname op:

  • Kennis en kunde met betrekking tot de volledige inhuurketen. Je weet welke risico’s bij de verschillende inhuurvormen horen en hoe je deze kunt borgen. 
  • Kwaliteit. Je kan de kwaliteit van het inhuurproces naar een hoger niveau brengen en weet hoe je om moet gaan met KPI’s.
  • Professionaliteit. Je bent je bewust van je eigen rol in de inhuurketen, weet hoe je om moet gaan met weerstand en draagvlak kunt creëren. 

Na het volgen van de drie opleidingsdagen ontvang je een certificaat van de Bovib.

Certificaat-Patricia-1024x768.jpg

Meteen aanmelden?

Klik op de knop hieronder om naar het aanmeldformulier te gaan.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via secretariaat@bovib.nl

Inschrijven