De vereniging en branche-organisatie van de onafhankelijke inhuur-intermediairs en brokers in NederlandDe arbeidsmarkt wordt steeds complexer. MSP’s, brokers en zzp-bemiddelaars zijn dan ook niet meer weg te denken. Ze leveren toegevoegde waarde voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers, zorgen voor het correct uitvoeren van wet- en regelgeving, sturen op compliancy en spelen een belangrijke rol in het verbeteren en optimaliseren van inhuur in een gefragmenteerde arbeidsmarkt.

Een taak waarvoor kwaliteit, transparantie en integriteit vereist zijn. De bedrijven die daarvoor staan, voelen zich thuis bij de Bovib - de brancheorganisatie voor intermediairs en brokers.

De Bovib is de grootste branchevereniging voor onafhankelijke en kwalitatieve intermediairs en brokers. Ons keurmerk voor de intermediaire rol geniet landelijke bekendheid. Met een groot en sterk netwerk, een actief bestuur en korte lijntjes naar Den Haag zijn we dan ook een serieuze gesprekspartner en een visitekaartje voor de branche.

Bovib-leden hebben een streepje voor

  • Kwaliteitskeurmerk
  • Interessant netwerk
  • Eigen inhuurconsultant opleiding
  • Eigen communicatie- en kennisplatform
  • Lobby richting de politiek
  • Ondersteuning op juridisch, fiscaal en arbeidsrechtelijk gebied
  • Meerdere ledenbijeenkomsten per jaar
  • Onafhankelijk klachtenmeldpuntBovib-leden hebben een streepje voorBovib_keur_RGB.png

Gedegen kwaliteitskeurmerk

Leden van de Bovib onderscheiden zich kwalitatief in de markt met het Bovib kwaliteitskeurmerk. Het eerste én enige keurmerk voor intermediairs en brokers die een inhuurketen beheren of activeren namens en voor opdrachtgevers. Ondernemingen met het Bovib keurmerk borgen kwaliteit, zijn financieel gezond en houden zich aan maatregelen en vigerende wet- en regelgeving bij het inzetten of activeren van een inhuurketen. Dat wordt jaarlijks getoetst via een externe audit door een onafhankelijke inspectie instelling.

Lees verder

Sterk netwerk

Doe nieuwe en nuttige contacten op via het netwerk van intermediaire dienstverleners en het landelijke platform van Bovib-leden en vakgenoten. Sparren en ervaringen uitwisselen staan daarbij voorop, bijvoorbeeld via de werkgroepen waarbij leden zich kunnen aansluiten. Zo hebben leden direct invloed op de concrete plannen en uitingen die bijdragen aan de doelstellingen en belangen van de leden en bovendien een sterke positie en groeikansen in de moderne arbeidsmarkt.

Bekijk onze ledenOpleidingen

 

Leden van de Bovib krijgen toegang tot de opleiding tot inhuurconsultant. Deze drie daagse Inhuurconsultant training wordt twee keer per jaar georganiseerd. In dit programma wordt ingegaan op het theoretisch kader rondom wet- en regelgeving, het verander- en klantmanagement en persoonlijke vaardigheden. Op deze manier draagt Bovib bij aan een eenduidige standaard in de markt voor deze relatief nieuwe rol.

Lees verder
gele_cirkel.jpg

Actuele informatie

Altijd actuele informatie, toegang tot onderzoeksrapporten en jurisprudentie. Hierdoor is de Bovib in staat om voor haar leden een snelle vertaalslag te maken tussen actualiteiten en welke impact dit heeft op ieder zijn organisatie. Ook handig: de gratis thema- en kennisbijeenkomsten, webinars en panel-sessies met andere Bovib-leden en experts.

Lees verder
"De Bovib staat voor de branche. Leden kunnen altijd terecht met vragen."

Lobbykracht

De Bovib staat voor de branche. Wij beschikken over een sterk lobby apparaat wat wordt gevormd door leden en een gerenommeerd public affairs bureau. Hierdoor zitten wij aan tafel met ministeries, werkgevers- en werknemersorganisaties en andere stakeholders die opkomen voor de belangen van MSP’s, brokers en zzp-bemiddelaars. En we maken ons hard voor een eerlijke, transparante en goed werkende arbeidsmarkt.

Ondersteuning

Leden kunnen altijd bij Bovib terecht met vragen over bijvoorbeeld juridische, fiscale en arbeidsrechtelijke kwesties, werkgeverszaken, extra informatie en advies. Of profiteer van documenten als de modelovereenkomst, privacyverklaring AVG, mailsjablonen en formats voor procedures.
Bovib Business Club

In een informele sfeer kennis maken met andere (aspirant) leden, klanten uitnodigen, contacten leggen en actuele onderwerpen met elkaar bespreken – dat doen Bovib-leden tijdens de gezellige en inspirerende bijeenkomsten van de Bovib Business Club.

vrouw.JPG

Ook aansluiten bij de Bovib?

Word nu lidNieuwsberichten

Bovib te gast in podcast ZiPTalk: wat betekenen de zzp-plannen voor de dagelijkse praktijk?

Bovib te gast in podcast ZiPTalk: wat betekenen de zzp-plannen voor de dagelijkse praktijk?

Lobbygroeplid Sem Overduin was namens Bovib te gast in ZiPtalk, de podcast van...

Marc Nijhuis nieuwe voorzitter van de Bovib

Marc Nijhuis nieuwe voorzitter van de Bovib

De brancheorganisatie voor intermediairs en brokers heeft een nieuwe voorzitter:...'2023 politiek jaar van beraad en (on)duidelijkheid'

'2023 politiek jaar van beraad en (on)duidelijkheid'

In een artikel op ZiPconomy blikt Sem Overduin blikt namens Bovib vooruit op het...

Bovib vreest schadelijke gevolgen van kabinetsplannen rond zzp-dossier

Bovib vreest schadelijke gevolgen van kabinetsplannen rond zzp-dossier

De Bovib maakt zich zorgen voor de gevolgen van de kabinetsplannen rondom de...Save the date: ledenbijeenkomst & nieuwjaarsborrel

Save the date: ledenbijeenkomst & nieuwjaarsborrel

Zet het nu alvast in je agenda: Bovib organiseert op 10 januari 2023 een...