De vereniging en branche-organisatie van de onafhankelijke inhuur-intermediairs en brokers in Nederland



De arbeidsmarkt wordt steeds complexer. MSP’s, brokers en zzp-bemiddelaars zijn dan ook niet meer weg te denken. Ze leveren toegevoegde waarde voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers, zorgen voor het correct uitvoeren van wet- en regelgeving, sturen op compliancy en spelen een belangrijke rol in het verbeteren en optimaliseren van inhuur in een gefragmenteerde arbeidsmarkt.

Een taak waarvoor kwaliteit, transparantie en integriteit vereist zijn. De bedrijven die daarvoor staan, voelen zich thuis bij de Bovib - de brancheorganisatie voor intermediairs en brokers.

De Bovib is de grootste branchevereniging voor onafhankelijke en kwalitatieve intermediairs en brokers. Ons keurmerk voor de intermediaire rol geniet landelijke bekendheid. Met een groot en sterk netwerk, een actief bestuur en korte lijntjes naar Den Haag zijn we dan ook een serieuze gesprekspartner en een visitekaartje voor de branche.

Bovib-leden hebben een streepje voor

  • Kwaliteitskeurmerk
  • Interessant netwerk
  • Eigen inhuurconsultant opleiding
  • Eigen communicatie- en kennisplatform
  • Lobby richting de politiek
  • Ondersteuning op juridisch, fiscaal en arbeidsrechtelijk gebied
  • Meerdere ledenbijeenkomsten per jaar
  • Onafhankelijk klachtenmeldpunt



Bovib-leden hebben een streepje voor



Bovib_keur_RGB.png

Gedegen kwaliteitskeurmerk

Leden van de Bovib onderscheiden zich kwalitatief in de markt met het Bovib kwaliteitskeurmerk. Het eerste én enige keurmerk voor intermediairs en brokers die een inhuurketen beheren of activeren namens en voor opdrachtgevers. Ondernemingen met het Bovib keurmerk borgen kwaliteit, zijn financieel gezond en houden zich aan maatregelen en vigerende wet- en regelgeving bij het inzetten of activeren van een inhuurketen. Dat wordt jaarlijks getoetst via een externe audit door een onafhankelijke inspectie instelling.

Lees verder

Sterk netwerk

Doe nieuwe en nuttige contacten op via het netwerk van intermediaire dienstverleners en het landelijke platform van Bovib-leden en vakgenoten. Sparren en ervaringen uitwisselen staan daarbij voorop, bijvoorbeeld via de werkgroepen waarbij leden zich kunnen aansluiten. Zo hebben leden direct invloed op de concrete plannen en uitingen die bijdragen aan de doelstellingen en belangen van de leden en bovendien een sterke positie en groeikansen in de moderne arbeidsmarkt.

Bekijk onze leden



Opleidingen

 

Leden van de Bovib krijgen toegang tot de opleiding tot inhuurconsultant. Deze drie daagse Inhuurconsultant training wordt twee keer per jaar georganiseerd. In dit programma wordt ingegaan op het theoretisch kader rondom wet- en regelgeving, het verander- en klantmanagement en persoonlijke vaardigheden. Op deze manier draagt Bovib bij aan een eenduidige standaard in de markt voor deze relatief nieuwe rol.

Lees verder
gele_cirkel.jpg

Actuele informatie

Altijd actuele informatie, toegang tot onderzoeksrapporten en jurisprudentie. Hierdoor is de Bovib in staat om voor haar leden een snelle vertaalslag te maken tussen actualiteiten en welke impact dit heeft op ieder zijn organisatie. Ook handig: de gratis thema- en kennisbijeenkomsten, webinars en panel-sessies met andere Bovib-leden en experts.

Lees verder




"De Bovib staat voor de branche. Leden kunnen altijd terecht met vragen."

Lobbykracht

De Bovib staat voor de branche. Wij beschikken over een sterk lobby apparaat wat wordt gevormd door leden en een gerenommeerd public affairs bureau. Hierdoor zitten wij aan tafel met ministeries, werkgevers- en werknemersorganisaties en andere stakeholders die opkomen voor de belangen van MSP’s, brokers en zzp-bemiddelaars. En we maken ons hard voor een eerlijke, transparante en goed werkende arbeidsmarkt.

Ondersteuning

Leden kunnen altijd bij Bovib terecht met vragen over bijvoorbeeld juridische, fiscale en arbeidsrechtelijke kwesties, werkgeverszaken, extra informatie en advies. Of profiteer van documenten als de modelovereenkomst, privacyverklaring AVG, mailsjablonen en formats voor procedures.




Bovib Business Club

In een informele sfeer kennis maken met andere (aspirant) leden, klanten uitnodigen, contacten leggen en actuele onderwerpen met elkaar bespreken – dat doen Bovib-leden tijdens de gezellige en inspirerende bijeenkomsten van de Bovib Business Club.

vrouw.JPG

Ook aansluiten bij de Bovib?

Word nu lid



Nieuwsberichten

Kwartiermaker Alexander Kist aan de slag met opbouw Bovib bedrijfsbureau

Kwartiermaker Alexander Kist aan de slag met opbouw Bovib bedrijfsbureau

Bovib heet Alexander Kist welkom als interim-directeur en kwartiermaker. Samen...

Deliveroo-arrest heeft geen gevolgen voor Bovib-modelovereenkomst

Deliveroo-arrest heeft geen gevolgen voor Bovib-modelovereenkomst

Per 1 januari 2024 vervalt de goedkeuring van de modelovereenkomst ‘vrije...



Waarom ook leveranciers en zzp’ers baat hebben bij het Bovib-keurmerk

Waarom ook leveranciers en zzp’ers baat hebben bij het Bovib-keurmerk

Ga je samenwerken met een intermediair of broker? Controleer dan of dit bureau...

Bovib betreurt val kabinet: 'Veel belangrijke dossiers blijven liggen'

Bovib betreurt val kabinet: 'Veel belangrijke dossiers blijven liggen'

Hoe moet het verder met de hervorming van de arbeidsmarkt en het langslepende...



Tweede Arbeidsmarktpoort met Kim Putters (voorzitter SER)

Tweede Arbeidsmarktpoort met Kim Putters (voorzitter SER)

Na een succesvolle eerste editie kondigen Bovib, ONL en VvDN een tweede editie...