Nieuwsberichten

Arbeidsmigratie: overbodig of juist broodnodig voor onze arbeidsmarkt?

Arbeidsmigratie: overbodig of juist broodnodig voor onze arbeidsmarkt?

Na twee drukbezochte edities in het voor- en najaar van 2023, wordt op dinsdag 16 april de derde editie van de ArbeidsmarktPoort in Nieuwspoort georganiseerd. Net als de vorige twee edities zijn er inhoudelijke sprekers bereid gevonden om met elkaar en de aanwezigen in de zaal in gesprek te gaan. Voor de derde editie van de ArbeidsmarktPoort staat het volgende onderwerp centraal: arbeidsmigratie in relatie tot de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. 

Gert-Jan Segers, voormalig partijleider van de ChristenUnie en inmiddels werkzaam als adviseur bij Otto Workforce, zal het openingswoord verzorgen en het recent verschenen ‘Deltaplan Grip op Arbeidsmigratie’ toelichten aan de aanwezigen. Daarna zal hij onderdeel zijn van het discussiepanel. Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van Ondernemend Nederland, zal als gespreksleider optreden. Daarnaast is de organisatie nog bezig met twee andere panelleden. 

Het onderwerp arbeidsmigratie was een belangrijk discussiepunt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023. Met de recent verschenen rapporten van de Adviesraad Migratie en de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 staat het onderwerp nog steeds hoog op de politiek-bestuurlijke agenda. Een zeer interessant en actueel onderwerp, en daarom gaan we graag met experts en de aanwezigen in de zaal in gesprek over de plannen van diverse politieke partijen en wat de gevolgen zijn van arbeidsmigratie voor de Nederlandse arbeidsmarkt en economie. 

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Nieuwspoort. 15:30 uur is de inloop en om 16:00 uur start het inhoudelijke programma. Na het programma is er een borrel.  

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@bovib.nl, daarbij dient u zich ook aan te melden voor toegang tot Nieuwspoort in het Tweede Kamergebouw via deze link.

Praktische informatie

Datum: 16 april 2024
Locatie: Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Aanvangstijd: 16:00 – 18:00

 

Bron: nieuwspoort.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen