Nieuwsberichten

Bovib aan het woord bij VNO-NCW: 'Niet iedereen zal op één lijn zitten, maar dialoog leidt tot inzichten'

Bovib aan het woord bij VNO-NCW: 'Niet iedereen zal op één lijn zitten, maar dialoog leidt tot inzichten'

Bovib-voorzitter Marc Nijhuis vertelt over onze branchevereniging op de website van VNO-NCW. Bovib is sinds dit jaar lid van de ondernemersvereniging.


Onze voorzitter Marc Nijhuis vertelt in een interview op de website van VNO-NCW waar Bovib voor staat en welke actuele kwesties belangrijk zijn voor ons. Zo vertelt hij over hoe Bovib spraakt met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de vervanging van de Wet DBA.

Nijhuis: "Een tweede kwestie is de manier waarop de overheid met aanbestedingen omgaat. Als branche kun je met de overheid afspreken hoe je een aanbestedingsproces inricht dat niet elke keer leidt tot juridische toestanden achteraf. Daar gaan we komend jaar echt op inzetten, ook bij commissies van VNO-NCW en MKB-Nederland."

Tot slot gaat hij in op het belang van lidmaatschap van VNO-NCW. "In mijn eerste gesprekken werd duidelijk dat men bij VNO-NCW niet goed wist wat wij doen. Na mijn uitleg viel het kwartje wel. In onze rol hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid: zorgen dat alle inleners zich houden aan wet- en regelgeving. [...] Veel van onze klanten zijn ook lid van VNO-NCW. Die zijn nog veel te stil op dit domein. Er moet veel meer dynamiek komen rond werk vanuit de bredere ledenvertegenwoordiging van VNO-NCW. Niet iedereen zal op één lijn zitten, maar dialoog en de discussie kunnen leiden tot inzichten. Die geven een mooie blauwdruk van waar we over tien tot vijftien jaar staan in dit dossier."

Lees hier het volledige interview.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen