Nieuwsberichten

Bovib, ONL en VvDN organiseren ArbeidsmarktPoort: ‘Het is tijd voor een constructief debat over de arbeidsmarkt’

Bovib, ONL en VvDN organiseren ArbeidsmarktPoort: ‘Het is tijd voor een constructief debat over de arbeidsmarkt’

De Bovib, ONL voor Ondernemers en De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) beginnen een ArbeidsmarktPoort. Dit is een plek in pers- en debatcentrum Nieuwspoort waarbij politici, ambtenaren, journalisten en afgevaardigden uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en het maatschappelijk middenveld elkaar ontmoeten.

“Het is echt tijd voor een breed, constructief debat over de arbeidsmarkt", zegt Bovib-voorzitter Marc Nijhuis. "We willen iedereen uitnodigen voor dit soort bijeenkomsten: van zzp’er tot werknemer, van vakbond tot onderwijsinstelling. De ArbeidsmarktPoort moet een plek worden waar al die geïnteresseerden en belanghebbenden elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen. Een snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om passende maatregelen en toekomstbestendige wet- en regelgeving.”

ONL-voorman Hans Biesheuvel: “Alle relevante thema’s op arbeidsmarktgebied komen voorbij en worden net even op een andere manier voor het voetlicht gebracht. De arbeidsmarkt verandert snel. Voor zowel ondernemers als werknemers is het daarom belangrijk om meer stappen te zetten op het gebied van wet- en regelgeving.”

Commissie Borstlap tegen het licht

De initiatiefnemers willen minimaal twee keer per jaar onderwerpen bespreken die te maken hebben met de arbeidsmarkt. De eerste ArbeidsmarktPoort vindt plaats woensdag 19 april van 15.30 tot 17.30 uur en is gratis te bezoeken.

Tijdens de eerste bijeenkomst staat het adviesrapport van de Commissie Borstlap centraal. De Commissie Borstlap onderzocht of de huidige regels rondom werk voldoende passen bij toekomstige behoeften van werkend Nederland. Het antwoord van de commissie was destijds duidelijk: er zijn forse veranderingen nodig. Niemand minder dan commissieleider en voormalig topambtenaar Hans Borstlap verzorgt de inleiding van de bijeenkomst.

“Kloppen de uitgangspunten van de Commissie Borstlap nog? Dat is de insteek”, legt Biesheuvel uit. Tijdens de bijeenkomst zullen politici, beleidsmedewerkers en experts aanschuiven.

Meer debat over de arbeidsmarkt

Bovib-voorzitter Nijhuis kijkt uit naar meer bijeenkomsten. “We willen allerlei maatschappelijk relevante thema’s ter tafel brengen. Denk aan het zzp-dossier, pensioenen of de krapte op de arbeidsmarkt.”

“Het is de bedoeling dat deze bijeenkomsten een vaste waarde worden in politiek Den Haag”, zegt Biesheuvel. “De ArbeidsmarktPoort moet dé plek worden waar belanghebbenden elkaar vinden."

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen