Nieuwsberichten

Elcke Jansen (Brisker Group): ‘Hoe beter wij samenwerken binnen de sector, hoe meer voordeel voor de klant’

Elcke Jansen (Brisker Group): ‘Hoe beter wij samenwerken binnen de sector, hoe meer voordeel voor de klant’

Brisker Group is één van de nieuwste leden van branchevereniging Bovib. Ceo Elcke Jansen over haar bedrijf, het belang van lidmaatschap en ontwikkelingen in het vak.

Brisker Group is een van de nieuwste leden van Bovib. Ceo Elcke Jansen vertelt dat zij een ander type bedrijf leidt dan de meeste andere organisaties die lid zijn: “Wij zijn de grootste verloningsspecialist in Nederland en België en helpen ondernemers met diensten rondom werkgeverschap. Voor sommige bedrijven nemen we bepaalde processen uit handen, voor anderen nemen we het werkgeverschap helemaal over.”

Het bedrijf werkt veel samen met leden van de Bovib. Brisker Group bestaat namelijk uit twee merken: Pay for People en Tentoo. Tentoo biedt fullservice HR-dienstverlening voor opdrachtgevers en freelancers, Pay for People ondersteunt vooral intermediairs. Dat doet Brisker met eigen verloningssoftware met daarin informatie over cao’s en wet- en regelgeving. Daarmee zorgt het bedrijf dat de verloning zowel compliant is als past bij de de wensen van de klant. Van freelance en uitzend tot detachering en vaste contracten.

Kennisdelen in de branche

“We vinden het belangrijk om altijd een passend contract te bieden”, zegt Jansen. “Soms werken we met een arbeids- of uitzendcontract, soms met zzp-overeenkomsten. Om up-to-date te blijven over alle beloningsvormen, zijn we aangesloten bij brancheverenigingen. We waren al lid van de NBBU en nu dus ook van Bovib.”

Met de aansluiting bij de Bovib hoopt Jansen kennis te delen. “Het aantal leden van Bovib is kleiner dan dat van de NBBU en dat maakt het makkelijker om elkaar persoonlijk te leren kennen”, zegt ze. “Hoe beter wij samenwerken binnen de sector, hoe meer voordeel voor de klant.”

De meer dan 150 medewerkers van Brisker Group weten alles van eerlijke betaling, verloning en administratie. Zij werken vanuit Amsterdam, Rotterdam en Zaventem (België) en hebben ze een duidelijk overzicht van ontwikkelingen in de markt.

Populair: payroll en lokale spelers

Een belangrijke ontwikkeling is bijvoorbeeld de groei van payroll, vertelt Jansen. “Dat heeft ook te maken met de focus op gelijke beloning”, legt ze uit. “Payroll is de eerlijkste vorm van beloning, want de werkende krijgt één op één wat de werkgever betaalt.”

Ook merkt ze dat vooral lokale spelers en specialistische intermediairs het goed doen. Jansen: “Sinds afgelopen zomer winnen zij marktaandeel van de grotere bureaus. Dit is ook logisch op een krappe arbeidsmarkt. Hoe meer lokale contacten, hoe beter je in staat bent de juiste match te vinden.”

Streven naar 100% compliance

Verder past Brisker Group goed bij de Bovib, want ook voor dit bedrijf is wet- en regelgeving enorm belangrijk. Jansen deelt graag haar kennis met de leden en met de politiek.

“Politici kunnen tenslotte beter beleid maken als ze weten hoe de plannen uitpakken in de praktijk”, zegt ze. “Wij streven altijd 100% compliance na en iedereen die bezig is met inhuur van zzp’ers, weet dat dit niet eenvoudig is. Er is nog steeds een groot grijs gebied tussen contractvormen. De overheid probeert dit op te lossen met meer extra regels, maar uiteindelijk zit dat de markt alleen maar in de weg.”

Jansen ziet dat ondernemers met slechte bedoelingen (‘de cowboys’) de regels toch wel omzeilen. “Ondertussen worden eerlijke werkgevers en bureaus opgezadeld met onnodig veel bureaucratie. Dat moet anders en daar hopen wij bij te helpen.”

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen