Nieuwsberichten

Marc Nijhuis nieuwe voorzitter van de Bovib

Marc Nijhuis nieuwe voorzitter van de Bovib

De brancheorganisatie voor intermediairs en brokers heeft een nieuwe voorzitter: Marc Nijhuis, financieel directeur van intermediair Circle8. Het bestuur van de Bovib heeft veel vertrouwen in hem. ‘Hij brengt veel kennis, ervaring en connecties mee.’


Marc Nijhuis is de nieuwe voorzitter van Bovib, de brancheorganisatie voor intermediairs en brokers. Het bestuur droeg hem voor als voorkeurskandidaat en de leden stemden afgelopen dinsdag in met zijn benoeming.

Nijhuis is CFO van intermediair Circle8. Tot 2022 was hij algemeen bestuurslid en  penningmeester bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). Dankzij deze bestuurservaring heeft hij een hoop waardevolle connecties, bijvoorbeeld met collega-brancheorganisaties.

Opvolger van Frederieke Schmidt Crans

Nijhuis volgt per direct Frederieke Schmidt Crans op. De directeur van Het Flexhuis was ruim drie jaar voorzitter van de Bovib. Ze kijkt met trots terug.

“We hebben veel voor elkaar gekregen op het gebied van positionering en zichtbaarheid in het politieke speelveld”, zegt ze. “Ook hebben we nieuwe leden binnengehaald en zijn we mooie samenwerkingen begonnen. De basis staat, nu is het tijd voor de volgende fase.”

Ze is heel blij dat Nijhuis zich kandidaat heeft gesteld. “Het voorzitterschap komt bij hem in goede handen. Mede dankzij zijn ervaring en kennis van de branche is hij een heel geschikte kandidaat.”

Politieke debat

Net als zijn voorganger, ziet de nieuwe voorzitter een belangrijke rol voor Bovib in het politieke debat over zzp-wetgeving.

“Ik verbaas me over de groeiende kloof tussen politieke wenselijkheid en maatschappelijke ontwikkelingen rondom werk en de wijze waarop talenten en professionals worden ingezet”, zegt hij. “Als brancheorganisatie voor intermediairs en brokers zijn wij bij uitstek geschikt om helderheid en duidelijkheid te creëren over de toegevoegde waarde van werken met onafhankelijke professionals. Samen met andere organisaties kunnen wij de juiste feiten en argumenten aandragen voor afgewogen politieke beslissingen.”

Continuïteit waarborgen

Nijhuis gaat onder andere aan de slag met professionalisering van de Bovib. “Er is de afgelopen jaren veel bereikt. Onze branchevereniging doet ertoe”, zegt de nieuwe voorzitter. “Dat is tot nu toe vooral te danken aan de proactieve houding van leden. Nu is het tijd voor de volgende stap.”

Om de continuïteit van de vereniging op lange termijn te borgen, wil hij een professioneel bureau inrichten. Nijhuis: “Die professionalisering is ook nodig om samenwerking met collega-organisaties te bestendigen en onze zichtbaarheid en politieke invloed te vergroten. Daar draag ik graag aan bij als voorzitter van de Bovib.”

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen