Nieuwsberichten

Special Ops werkt bewust met zzp’ers: ‘Zzp-monteurs zijn snel inzetbaar, dat hebben onze klanten nodig’

Special Ops werkt bewust met zzp’ers: ‘Zzp-monteurs zijn snel inzetbaar, dat hebben onze klanten nodig’

Special Ops bv is een van de nieuwste leden van Bovib. Directeur Saskia Daemen vertelt wat dit bedrijf zo bijzonder maakt en waarom zij sinds de coronacrisis vooral met zzp’ers werken.


Het bedrijf Special Ops bv is sinds kort lid van branchevereniging Bovib. “Een logische stap, omdat wij sinds de coronacrisis voornamelijk werken met zzp’ers”, vertelt directeur Saskia Daemen. “Bovib weet wat er speelt als het gaat om zzp-wetgeving en maakt zich sterk in Den Haag voor de rol die flexibele arbeid speelt in de economie. Dat maakt het de juiste club voor ons om bij aan te sluiten.”

Zelfstandige storings- en onderhoudsspecialisten

Special Ops zet zzp-monteurs in de techniek in bij bedrijven binnen de procesindustrie die op zoek zijn naar echte specialisten. Het bedrijf selecteert zzp-monteurs van hoog niveau die flexibel, snel en zelfstandig uitdagende opdrachten kunnen uitvoeren. “Je moet bij ons zijn voor zzp-opdrachten in de techniek die net niet in de normale structuren passen”, vertelt Daemen. “Wij zijn de schakel tussen zelfstandige storings- en onderhoudsmonteur en bedrijven in de procesindustrie.”

Van vaste dienstverbanden naar zzp

Special Ops bestaat al twaalf jaar en is onderdeel van Blue Ocean Staffing Services (BOSS). Daemen werkt ruim elf jaar bij BOSS, waarvan de laatste vijf jaar als directeur bij Special Ops. Zij zorgde voor flinke veranderingen. “Vroeger werkte een grote groep specialisten bij ons in loondienst”, vertelt zij. “Zij werden uitgeleend aan opdrachtgevers, naar mijn mening soms voor een te lange tijd. Deze dienstverlening was niet heel onderscheidend. Ik koos ervoor om opnieuw te beginnen en dat bleek een zeer juiste keuze.”

Tijdens de coronapandemie kwam de verandering in een stroomversnelling. “Tijdens de crisis kregen we heel veel ad hoc aanvragen voor zzp-monteurs”, vertelt ze. “Daarnaast kozen meer monteurs voor de flexibiliteit van zelfstandig ondernemerschap. Deze business was booming, dus het was logisch om de focus op zelfstandig professionals te leggen. Inmiddels werken bijna 70 zzp’ers via ons bij opdrachtgevers.”

Overgang en regelgeving

De overgang van een organisatie met medewerkers in loondienst naar zzp-bemiddeling was vrij makkelijk, zegt de directeur. “Er veranderde eigenlijk weinig aan de systemen en processen, omdat onze mensen al heel flexibel werkten”, vertelt ze. “Natuurlijk gelden er in sommige gevallen voor zzp’ers wel andere regels.”

Er is nog veel onduidelijk over de nieuwe zzp-wetgeving. Via Bovib volgt Special Ops de ontwikkelingen. “Ook dit maakt deze branchevereniging heel aantrekkelijk voor ons,” zegt Daemen. “We streven er altijd naar om op tijd aan eventuele nieuwe regelgeving te voldoen, zodat onze monteurs hun werk ongehinderd kunnen voortzetten."

Aantrekkelijk als tussenpartij

"De arbeidsmarkt voor storingsmonteurs is al geruime tijd krap," legt ze uit. "Omdat wij hoge standaarden hebben en geen half werk accepteren, zoeken we monteurs die hoge kwaliteit leveren. Dit soort mensen hebben de luxe van keuze. Het is aan ons de taak om onszelf als aantrekkelijke tussenpartij te presenteren en de zzp-monteurs compleet te ontzorgen."

Bij Special Ops krijgen zzp’ers bijvoorbeeld altijd een marktconform tarief en hun facturen worden wekelijks betaald. Zij hoeven geen facturen te sturen, omdat het bedrijf werkt met een reverse billing systeem. Dat betekent dat zzp’ers hun uren boeken op een portaal en Special Ops zorgdraagt voor tijdige facturatie en betaling.

Persoonlijk contact en duidelijkheid

“Wij hebben intensief, persoonlijk contact met onze zzp’ers”, vertelt Daemen. “Hoewel het allemaal stoere, zelfstandige vakmannen zijn, hebben zij ook behoefte aan hulp, interesse en waardering. Ik denk dat we goed bezig zijn, want de meeste nieuwe zzp’ers komen bij ons terecht via aanbevelingen van mensen die al voor ons werken.”

Daemen vertelt dat zzp’ers en opdrachtgevers zo snel mogelijk antwoord krijgen op vragen. “Het is niet altijd het antwoord wat je wilt horen, maar het is wel altijd duidelijk en afspraak is afspraak”, zegt ze. “Wie met ons werkt weet dat wij een team van ons woord zijn. Wanneer een zzp'er een onredelijk hoog tarief voorstelt, brengen wij dit ter sprake. Indien het ons niet lukt een geschikte kandidaat tijdig te vinden voor een opdrachtgever, zeggen we dat meteen. Wij geloven in transparantie en eerlijkheid in al onze communicatie. En onze partners waarderen dat zeer."

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen